Prezentare Ferma - Fergus Farm

Ferma Noastră de Black Angus

din Județul Neamț

Fermă

Fergus Farm este o fermă de creștere și sacrificare Black Angus, situată în Județul Neamț.
Proiectul face parte din inițiativa de devoltare și finanțare cu fonduri europene nerambursable prin Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR) din 2018. Încă de la început, am stabilit ca obiectiv al companiei producția de carne cu etichetă “BIO”, asigurându-ne că produsele noastre corespund celor mai înalte standarde europene.

În cadrul fermei dispunem de o hală de creștere cu o capaciatate de 250 de capete, unul dintre cele mai moderne abatoare și stații de preparare din țară, clădire FNC, birouri, platformă depozitare masă verde și peste 15 utilaje folosite anual în cultivarea și procesarea propriilor recolte, funcționând astfel într-un circuit închis și sigur.

Cum îngrijim animalele?

Până sunt înțărcate la șase luni, vitele noastre pasc pe pășuni verzi și proaspete pentru cea mai mare parte a vieții lor. Apoi, sunt hrănite cu o dietă sănătoasă din plante și boabe de porumb tocate, fân, lucernă, făină, vitamine și apă proaspătă. Nu folosim niciodată hormoni, aditivi chimici sau antibiotice, cu excepția cazului în care sunt necesare din punct de vedere medical pentru bunăstarea animalelor. Bovinele noastre nu stau pe un singur câmp pe tot parcursul procesului de creștere, ceea ce dă timp terenului să crească din nou și să se regenereze mai repede, iar vitele au la dispoziție mai multă iarbă proaspătă pentru a pășuna.

Când vine vorba de Black Angus, nici-un aspect nu e lăsat la voia întâmplării. Pentru a obține o carne de calitate, cu un grad de marmorare ridicat și o frăgezime aparte, ne asigurăm că fiecare pas din procesul de creștere este făcut corect. Astfel, colaborăm cu un medic nutriționist pentru a crea rețete personalizate cu procentaje prestabilite de plante și boabe de porumb tocate, fân, lucernă, siloz, făină și vitamine. Apoi, introducem zilnic datele rețetelor în calculatorul FNC, care aduce ingredientele din silozuri și prepară rețeta întocmai.

A avea propria fabrică de furaje în cadrul fermei asigură o serie de beneficii, cum ar fi:

Abatorul și
Prelucrarea Cărnii

Abatorul are o dispunere interioară bine concepută, cu diverse stații de lucru și echipamente alocate tuturor etapelor de prelucrare a cărnii. Astfel, ne asigurăm că procesul de producție este eficient și îndeplinește toate standardele sanitare impuse prin lege. Maturarea este un proces care presupune păstrarea carcaselor într-un frigider cu umiditate redusă și temperaturi scăzute timp de 14-21 de zile după recoltare. Acest timp suplimentar permite evaporarea unei părți din umezeala carcasei și permite enzimelor să descompună o parte din țesutul mai fibros, lăsând în urmă o carne mai fragedă, cu o aromă bogată, de carne de vită. Alte companii usucă ocazional bucățile de carne de calitate superioară, dar majoritatea renunță complet la acest pas, deoarece este costisitor și ocupă prea mult spațiu de refrigerare. La Fergus Farm, suntem dispuși să acordăm timpul suplimentar și să suportăm cheltuielile suplimentare - pentru că știm că aceasta este diferența dintre un burger bun și unul grozav

Unul dintre obiectivele noastre la Fergus Farm este să ne educăm clienții cu privire la toate variantele extraordinare pe care le pot obține și explora cu produsele noastre. Toată lumea știe despre fripturile și fileurile New York Strip, dar știați că există peste 20 de bucăți diferite de carne de vită din care puteți alege? Fiecare bucată are o textură și un gust diferit și se pretează mai bine la anumite metode de gătit. În funcție de zona de proveniență a cărnii și de textura acesteia, piesele pot fi mai marmorate (cum e cazul celor pentru steak) sau mai puțin marmorate (cum e cazul pieselor din pulpă). Astfel, apar o multitudine de feluri în care putem pregăti carnea, iar rezultatele diferă în funcție de metodă. Noi suntem aici că să vă demonstrăm că, folosind câteva informații de bază, puteți transforma produsele noastre în cele mai bune cine avute vreodată în bucătăria de acasă!

Genetică

Acum 8 ani am cumpărat primii 10 Black Angus din Irlanda. Am înțeles imediat că aceste animale produc un tip de carne deosebită și că, în Romania, nu mulți îi cunosc gustul și efectele benefice. Deasemenea, am învățat că produsul final și gradul de calitate al acestuia depind în întregime de genetica și stilul de viață al bovinei. Așa că am început să construim un circuit închis, în care să controlăm constant acești doi factori. Mamele de Black Angus pasc prin rotație pe pășunile noastre, fertilizează pământul și, în fiecare an, selectăm tauri de Black Angus de la ferme partenere, pentru a evita posibile boli genetice, și asigurăm perpetuitatea rasei.

Echipa Fergus Farm

Iustina

Administrator

Doru

Logistica

Emilia

Contabilitate

Catalin

Specialist Vanzari

Giovanni

Maestru Macelar

Gabriela

Inginer

Ema

Lucrator Abator - Ambalare

Laura

Lucrator Abator - Prelucrare

Mia

Lucrator Abator - Preparate

Iulia

Coordonator Comenzi

Andrei

Transportul Marfii

ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER
și primești
15% REDUCERE
LA PRIMA COMANDĂ

*vei primi un cod de voucher pe mail, după abonare.
*această promoție nu este cumulabilă cu alte promoții în curs.