BIERFLEISCH (TOCANĂ CU BRISKET, CIUPERCI ȘI BERE NEAGRĂ) - Fergus Farm

BIERFLEISCH (TOCANĂ CU BRISKET, CIUPERCI ȘI BERE NEAGRĂ)

PORTII: 4

TIMP DE GATIRE: 3 ORE 10 MINUTE

DIFICULTATE: MEDIE

INGREDIENTE:

1,5 până la 2 kg de Brisket Black Angus Fergus Farm

sare și piper (după gust)

2 linguri de unt

1 lingură de ulei de gătit (vegetal sau similar)

2 cepe

2 căței de usturoi

3 linguri de făină

2 linguri de pastă de tomate

1 kg de ciuperci (cremini, chanterelle sau porcini)

250 mL bere neagră nemteasca**

3 căni de supa de oase de vita

1 lingură de cimbru uscat (sau un buchet mic de cimbru proaspăt)

1 lingură de măghiran uscat (sau un buchet mic proaspăt)

GARNITURĂ TRADIȚIONALĂ (OPȚIONAL)

1 ceapă

1 lingură de unt

4-8 murături de mărar sau gurken

METODA:

Se taie excesul de grăsime de pe carnea de vită și se îndepărtează pielea argintie. Se taie în cuburi și se condimentează generos cu sare și piper. Tăiați ciupercile în două (lăsați-le pe cele mai mici întregi) și tăiați ceapa cubulețe. Se toacă usturoiul mărunt.

Într-o tigaie sau oala cu fund gros (Dutch Oven), la foc mediu-înalt se topește untul și se adaugă uleiul de gătit. Lucrând pe rând, rumeniți pieptul tăiat în cuburi și transferați-l pe o farfurie, lăsându-l deoparte. Reduceți focul și sotați ceapa tăiată cubulețe până când se înmoaie.

Adăugați făina, pasta de tomate și usturoiul la ceapă. Amestecați bine și gătiți timp de 1 până la 2 minute. Adaugati berea neagră și asigurați-vă că răzuiți toate bucățile maro de pe fundul oalei. Lăsați să se reducă puțin și apoi adăugați ciupercile. Amestecați și gătiți timp de aproximativ 1 minut.

Adăugați cuburile de piept rumenite înapoi în oală, adăugați supa de oase de vită și ierburile și aduceți la fierbere. Reduceți focul la mediu-mic, acoperiți cu capacul și fierbeți la foc mic timp de aproximativ 2 ore și jumătate sau până când carnea de vită este suficient de fragedă. Verificați periodic tocănița și amestecați-o, dacă este nevoie adăugați puțină apă.

GARNITURĂ TRADIȚIONALĂ (OPȚIONAL)

Tăiați ceapa în inele și prăjiți-o la tigaie până când devine aurie. Feliați subțire murăturile. Acoperiți un bol de tocană cu câteva cepe și una sau doua felii de murături.

ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER
și primești
10% REDUCERE
LA PRIMA COMANDĂ

*vei primi un cod de voucher pe mail, după abonare.
*această promoție nu este cumulabilă cu alte promoții în curs.