PORTII: 6
TIMP DE GATIRE: 6 ORE (+1 ORA MARINAT)
DIFICULTATE: MEDIE
1 lingură piper negru
1 lingură de praf de muștar
2 linguri de rozmarin
1 linguriță de semințe de țelină
15 g de ciuperci porcini uscate
4 linguri de ulei de măsline sau ulei de rapiță
1,6 kg Capac Black Angus Fergus Farm
600 ml supa de oase de vita
1 morcov mare, curățat si tăiat in bucati
1 ceapă mare, taiata
2 bucati mici de țelină, tocate mărunt
2 linguri de bulion
200 ml de vin roșu
1 lingură de făină
PASUL 1
Zdrobiți boabele de piper împreună cu muștarul, rozmarinul, semințele de țelină și puțină sare folosind un mojar și un mortar. Amestecați ciupercile până obțineți un praf fin într-un robot de bucătărie, apoi amestecați-le cu 2 linguri de ulei și condimentati cu ele carnea de vită. Se acoperă și se lasă la rece cel puțin 1 oră, dar cel mai bine este peste noapte.
PASUL 2
Încălziți mașina slow cooker și turnați supa de vita. Încălziți 2 linguri de ulei într-o tigaie și rumeniți carnea de vită, apoi puneți-o în slow cooker cu pielea în sus. Prăjiți morcovul, ceapa și țelina în aceeași tigaie, la foc mediu-mare, timp de aproximativ 10 minute. Încorporați piureul de roșii și vinul, răzuind bucățile de pe fundul cratiței, apoi adăugați-le în slow cooker.
PASUL 3
Gătiți la foc mic timp de 6 ore, apoi strecurați lichidul într-o cratiță. Păstrați carnea și legumele acoperite cu folie de aluminiu, astfel încât să rămână calde. Aduceți lichidul la fierbere, apoi fierbeți la foc mic până când se reduce cu o treime și condimentați. Pentru un sos mai gros, se amestecă făina cu 2 linguri de apă și se amestecă în lichidul care fierbe. Serviți carnea de vită cu sosul, împreună cu niște piure și verdețuri.
ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER
și primești
10% REDUCERE
LA PRIMA COMANDĂ
*vei primi un cod de voucher pe mail, după abonare.
*această promoție nu este cumulabilă cu alte promoții în curs.