CHIULOTA CU ROSII CHERRY SAUTE - Fergus Farm

CHIULOTA CU ROSII CHERRY SAUTE

PORTII: 2

TIMP DE GATIRE: 45 MINUTE

DIFICULTATE: SIMPLA

INGREDIENTE:

600 g de Chiulota Black Angus Fergus Farm

160g roșii cherry

4 fructe fig

Condiment de curry

4 g de frunze de tarhon

4g amestec de ierburi uscate (Province)

100 g de unt

12 g de sare de mare

6g piper negru de porumb prăbușit

20g zahăr brun

20g ulei de măsline

METODA:

1.    Scoateți friptura din frigider cu cel putin 30 minute înainte.

2.    Se condimentează friptura pe ambele părți cu sare de mare și piper.

3.    Într-o tigaie se încălzește untul la foc mediu, se adaugă roșiile cherry și se gătesc timp de 5 minute, se adaugă zahărul brun și se gătește încă 2 minute, se adaugă curry, un vârf de cuțit de sare de mare, un vârf de cuțit de piper negru și se îndepărtează din tigaie.

4.    Se încălzește uleiul de măsline într-o tigaie grea la foc mare. Se pune chiulota și se reduce focul la mediu, se adaugă untul și frunzele de tarhon, cu grija pentru a nu va stropi cu grăsime fierbinte. Pentru o friptură în sânge , gătiți 1 ½ minute pe fiecare parte. Pentru o friptura medie, 3 minute pe fiecare parte. Din când în când rotiți friptura în tigaie și turnați grăsimea fierbinte peste ea.

5.    Scoateți friptura pe grătar și asezonați-o cu sare de mare și piper pe ambele părți. Se lasă să se odihnească timp de 1 minut și se servește imediat.

6.      Așezați friptura pe farfurie peste o parte din lichidul roșiilor cherry, așezați în jurul roșiilor cherry, tăiați smochinele/fructele fig în sferturi și așezați-le în jur, presărați câteva ierburi de provincie peste smochine și peste roșiile cherry.

ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER
și primești
10% REDUCERE
LA PRIMA COMANDĂ

*vei primi un cod de voucher pe mail, după abonare.
*această promoție nu este cumulabilă cu alte promoții în curs.