PORTII: 2
TIMP DE GATIRE: 45 MINUTE
DIFICULTATE: SIMPLA
600 g de Chiulota Black Angus Fergus Farm
160g roșii cherry
4 fructe fig
Condiment de curry
4 g de frunze de tarhon
4g amestec de ierburi uscate (Province)
100 g de unt
12 g de sare de mare
6g piper negru de porumb prăbușit
20g zahăr brun
20g ulei de măsline
1. Scoateți friptura din frigider cu cel putin 30 minute înainte.
2. Se condimentează friptura pe ambele părți cu sare de mare și piper.
3. Într-o tigaie se încălzește untul la foc mediu, se adaugă roșiile cherry și se gătesc timp de 5 minute, se adaugă zahărul brun și se gătește încă 2 minute, se adaugă curry, un vârf de cuțit de sare de mare, un vârf de cuțit de piper negru și se îndepărtează din tigaie.
4. Se încălzește uleiul de măsline într-o tigaie grea la foc mare. Se pune chiulota și se reduce focul la mediu, se adaugă untul și frunzele de tarhon, cu grija pentru a nu va stropi cu grăsime fierbinte. Pentru o friptură în sânge , gătiți 1 ½ minute pe fiecare parte. Pentru o friptura medie, 3 minute pe fiecare parte. Din când în când rotiți friptura în tigaie și turnați grăsimea fierbinte peste ea.
5. Scoateți friptura pe grătar și asezonați-o cu sare de mare și piper pe ambele părți. Se lasă să se odihnească timp de 1 minut și se servește imediat.
6. Așezați friptura pe farfurie peste o parte din lichidul roșiilor cherry, așezați în jurul roșiilor cherry, tăiați smochinele/fructele fig în sferturi și așezați-le în jur, presărați câteva ierburi de provincie peste smochine și peste roșiile cherry.
ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER
și primești
10% REDUCERE
LA PRIMA COMANDĂ
*vei primi un cod de voucher pe mail, după abonare.
*această promoție nu este cumulabilă cu alte promoții în curs.