COASTE BLACK ANGUS GATITE LENT IN SOS BBQ - Fergus Farm

COASTE BLACK ANGUS GATITE LENT IN SOS BBQ

PORTII: 4

TIMP DE GATIRE: 3 ORE 15 MINUTE

DIFICULTATE: MEDIE

INGREDIENTE:

PENTRU COSTITE

4 kilograme de Coaste Black Angus Fergus Farm

2 lingurițe de sare kosher

1 linguriță de piper negru

PENTRU SOSUL BBQ

1 cană de ketchup

¾ cană de zahăr brun închis, ambalat

1½ linguri de oțet de cidru

1½ linguri de sos Worcestershire

1½ linguriță de muștar Dijon

1½ linguriță de praf chili

¾ lingurițe de usturoi granulat

¼ linguriță piper Cayenne

METODA:

Preîncălziți cuptorul la 140°C.

Asezonați coastele pe toată suprafața cu sare și piper, apoi aranjați-le într-o tavă de copt de 25×35 cm (coastele ar trebui sa stea inghesuite).

Combinați toate ingredientele pentru sosul BBQ într-un castron mic și amestecați până la omogenizare.

Turnați ⅓ din sos (aproximativ ½ cană) peste coaste. Cu ajutorul unui clește, întoarceți coastele și turnați încă ⅓ din sos deasupra. Rezervați restul de sos BBQ pentru a pune cu lingura peste coastele gătite. Acoperiți tava cu folie de aluminiu și coaceti timp de 2½ ore. Îndepărtați folia și, dacă lichidul de gătit acoperă carnea, folosiți o lingură mare sau un polonic pentru a îndepărta o parte din lichid, astfel încât vârfurile să fie expuse. (Notă: carnea va avea un aspect neplăcut în acest stadiu; nu vă faceți griji, va arăta mult mai bine după ce va fi gata!) Gătiți încă 30 de minute, neacoperit, până când carnea este fragedă și rumenită. Tăiați excesul de grăsime care rămâne în jurul coastelor scurte. Transferați coastele scurte pe un platou de servire. Aruncați lichidul de gătit, deoarece va fi foarte gras. Ungeți coastele scurte cu sosul BBQ rezervat și serviți.

ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER
și primești
10% REDUCERE
LA PRIMA COMANDĂ

*vei primi un cod de voucher pe mail, după abonare.
*această promoție nu este cumulabilă cu alte promoții în curs.