FAJITAS CU BAVETA BLACK ANGUS - Fergus Farm

FAJITAS CU BAVETA BLACK ANGUS

PORTII: 4-6

TIMP DE GATIRE: 4 ORE 20 MINUTE

DIFICULTATE: MEDIE

INGREDIENTE:

Pentru marinada:

1/2 cană (120 ml) de sos de soia

1/2 cană (120ml) suc de lămâie verde, de la 6 până la 8 lămâi verzi

1/2 cană (120ml) ulei de canola

1/4 cană (55g) de zahăr brun ambalat

1 lingură de pudră de chili

3 căței de usturoi medii, tocați mărunt (aproximativ 1 lingură)

2 lingurițe de semințe de chimen măcinate

2 lingurițe de piper negru proaspăt măcinat

1 kg Baveta Black Angus Fergus Farm

Pentru Fajitas:

1 ardei gras roșu mare, taiat fasii

1 ardei gras galben mare, taiat fasii

1 ardei gras verde mare, ttaiat fasii

1 ceapă albă sau galbenă, tăiată în felii

12 până la 16 tortillas proaspete din făină sau porumb, fierbinți

guacamole, pentru servire, dacă se dorește

pico de gallo, pentru servire, dacă se dorește

Smântână acră, brânză rasă și salsa, pentru servire, dacă se dorește

Pentru Fajita Marinade:

Combinați sosul de soia, sucul de lămâie, uleiul de canola, zahărul brun, pudra de chili, usturoiul, chimenul și piperul negru într-un bol mediu și bateți pentru a le combina. Transferați 1/2 cană (120 ml) de marinată într-un bol mare și lăsați deoparte.

Pentru friptură: Așezați carnea într-o pungă cu fermoar de mărimea și adăugați marinada rămasă. Închideți punga, storcând cât mai mult aer posibil. Se masează punga până când carnea este complet acoperită de marinată. Așezați-le la rece, inîntorcându-le la fiecare două ore, timp de cel puțin 3 ore și până la 10 ore.

Pentru Fajitas: În timp ce friptura se marinează, amestecați ardeii și ceapa într-un castron cu 1/2 cană de marinadă rezervată. Puneți la frigider până când sunteți gata de utilizare.

Când sunteți gata să gătiți, scoateți fripturile din marinată, ștergeți excesul și transferați-le pe o farfurie mare. Gatiti carnea pe gratar la foc mediu sau in tigaie cate 1 min pe fiecare parte, intorcand friptura constant, pana cand aceasta a ajuns la gradul de gatire dorit.

Transferați fripturile pe o farfurie mare, acoperiți-le cu folie de aluminiu și lăsați-le să se odihnească timp de 10 până la 15 minute.

Între timp, intr-o tigaie adaugati amestecul de ardei și ceapă și gătiți, amestecând ocazional, până când legumele se înmoaie și încep să devina maro pe alocuri, aproximativ 10 minute. Când legumele sunt gatite, transferați fripturile pe o planșetă de tăiat și turnați orice suc acumulat de pe farfurie în tigaia cu legume. Se amestecă pentru a le acoperi.

Transferați legumele pe un platou de servire cald. Se taie carnea în felii subțiri, în sens contrar fibrei și se transferă pe platoul cu legume. Serviți imediat cu tortilla fierbinte, guacamole, pico de gallo și alte condimente, după preferință.

ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER
și primești
10% REDUCERE
LA PRIMA COMANDĂ

*vei primi un cod de voucher pe mail, după abonare.
*această promoție nu este cumulabilă cu alte promoții în curs.