PORTII: 2
TIMP DE GATIRE: 16 MINUTE
DIFICULTATE: SIMPLA
2 fripturi de antricot Black Angus Fergus Farm
sare și piper
3 linguri de unt nesărat
1 ceapa rosie, tăiată mărunt
3 linguri de vin roșu
1/3 cană supa de oase de vita
pătrunjel proaspăt, pentru garnitură, tocat mărunt
Se condimentează generos friptura cu sare si cu un varf de cutit de piper pe ambele părți.
Încălziți foarte bine o tigaie de fontă la foc mare. Adăugați 1 1/2 lingură de unt în tigaie. Reduceți focul la mediu-mare. Odată ce untul s-a topit, adăugați bucatile de carne în tigaie. Se rumeneste carnea timp de 3 minute pe fiecare parte sau până când sunt gătite la dorință. (3 minute = o friptură medie)
Scoateți friptura din tigaie. Adăugați în tigaie ceapa tocată și prajiti-o timp de aproximativ un minut. Adăugați vinul și folosiți o lingură de lemn pentru a răzui bucățile de friptură și sucurile de pe fundul tigăii.
Reduceți focul la doar mediu și adăugați supa de oase de vită. Gătiți până când lichidul s-a redus la jumătate. Se amestecă restul de unt până se topește.
Pentru a servi, tăiați fripturile in felii subtiri, apoi turnați sosul peste. Se ornează cu pătrunjel proaspăt și se servește cu o garnitură la alegere (cartofi prăjiți, piure de cartofi, legume etc.).
ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER
și primești
10% REDUCERE
LA PRIMA COMANDĂ
*vei primi un cod de voucher pe mail, după abonare.
*această promoție nu este cumulabilă cu alte promoții în curs.