BISTECCA ALLA FIORENTINA este regina tuturor fripturilor italiene. Aceasta este, în esență, o friptură grasă de tip t-bone sau porterhouse, care, în mod tradițional, este gătită pe cărbuni încinși, dar în această rețetă, ea este gătită la tigaie, pentru a fi mai accesibila. Cu cartofi crocanți și salsa verde pentru a o completă, această este o cină extraordinară pentru o seară de răsfăț pentru patru persoane.
PORTII: 4
TIMP DE GATIRE: 1 ORĂ 10 MINUTE
DIFICULTATE: SIMPLA
1 kg T-Bone Black Angus Fergus Farm
1 kg de cartofi rosii
1 bulb de usturoi
3 crenguțe de rozmarin proaspăt
SALSA VERDE
1 legatura mentă proaspătă, (30 g)
1 legătură de pătrunjel proaspăt cu frunze plate, (30 g)
1 legătură de busuioc proaspăt , (30g)
2 linguri de capere în saramură (sau masline verzi in ulei)
Castraveți murati cornichon
2 fileuri de anșoa în ulei
2 linguri de oțet de vin roșu
2 lingurițe de muștar dijon
Ulei de măsline extravirgin
1. Lasati friptura pentru 2h la temperatura camerei înainte de a o găti. Spălați cartofii și tăiați-i în bucăți de 3 cm. Fierbeți-i într-o cratiță cu apă clocotită cu sare, împreună cu cățeii de usturoi întregi și necurățați, timp de 8 minute.
2. Între timp, tăiați grăsimea de pe friptură la 1 cm grosime și puneți-o deoparte. Tăiați mărunt bucățile de grăsime, puneți-le într-o tigaie mare și rece și puneți-le la foc mediu pentru a topi grăsimea. După ce sfârâie, se adaugă cartofii și usturoiul. Se prajesc timp de 30 de minute sau până când devin aurii și crocanți, amestecând din când în când. Se adaugă frunzele de rozmarin pentru ultimele 2 minute, apoi se lasă la foc mic.
3. Între timp, puneți o tigaie separată, non-stick, la foc mediu-mare și folosiți un clește pentru a ține friptura cu marginea de grăsime în jos timp de 6 minute pentru a face grăsimea să se topească și să devină aurie. Întoarceți pe partea cu osul pentru încă 6 minute pentru a încălzi osul. Acum, întoarceți ușor friptura pe una dintre laturile sale plate. Gătiți timp de 6 minute pe fiecare parte plată (sau 8 minute pentru o friptură medium-rare). Scoateți-o pe un fund de lemn, acoperiți-o și lăsați-o să se raceasca 3 minute, turnând sucul din tigaie peste cartofi.
4. Mixati menta, pătrunjelul și frunzele de busuioc într-un robot de bucătărie. Pulsați, apoi adăugați restul ingredientelor de salsa verde cu 8 linguri de ulei de masline. Amestecați până obțineți consistența dorită, apoi gustați și asezonați la perfecție cu sare si piper.
5. Taiati si asezonati friptura, servind-o cu cartofii crocanți și salsa verde alături. Stoarceți usturoiul dulce de coajă și savurați.
ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER
și primești
10% REDUCERE
LA PRIMA COMANDĂ
*vei primi un cod de voucher pe mail, după abonare.
*această promoție nu este cumulabilă cu alte promoții în curs.