FRIPTURA RIBEYE CU OS - Fergus Farm

FRIPTURA RIBEYE CU OS

ANTRICOT CU OS SI CARTOFI

Această friptură de antricot cu os este acoperită cu usturoi și ierburi si este cina perfectă pentru o seara cu prietenii si familia.

PORTII: 12

TIMP DE GATIRE: 1 ORĂ 40 MINUTE

DIFICULTATE: SIMPLA

INGREDIENTE:

Antricot cu Os Black Angus Fergus Farm

20 de crenguțe de cimbru proaspăt

Frunze de rozmarin proaspat

12-14 căței de usturoi

1 ceapa rosie

4 linguri de ulei de măsline extravirgin

150g unt nesărat, tăiat în bucăți

Antricot Black Angus 3-4 kg, cu os

1kg de cartofi

Sare și piper după gust

Sos de hrean* optional

METODA:

1.      Preîncălziți cuptorul la 450°.

2.      Se condimentează bine friptura pe toate părțile cu sare și piper și se așază într-o tavă pentru cuptor.

3.      Adăugați cimbrul, rozmarinul, cățeii de usturoi, ceapa feliata, 3 linguri de ulei de măsline, untul, sarea și piperul într-un robot de bucătărie și pulsati la viteză mare până când se omogenizeaza și se obține o pastă groasă.

4.      Adăugați pasta de ierburi la friptura de antricot cu ochiul în sus și aplicați-o pe toate părțile fripturii.

5.      Coaceți la 220° timp de 30 de minute, apoi reduceți focul la 160° și gătiți timp de 80-90 de minute pentru o temperatură internă de la rare la medium-rare.

6.      Cu aproximativ 45 de minute inainte de a scoate friptura, adăugați cartofii într-un bol și amestecați-i cu 2 linguri de ulei de măsline, sare și piper, apoi adăugați-i în tigaia cu friptura de costiță și gătiți timp de 40-45 de minute.

7.      Scoateți friptura de costiță și cartofii din tigaie și lăsați friptura să se odihnească în tigaie timp de 10-15 minute.

8.      Se taie în felii și se servește.

ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER
și primești
10% REDUCERE
LA PRIMA COMANDĂ

*vei primi un cod de voucher pe mail, după abonare.
*această promoție nu este cumulabilă cu alte promoții în curs.