Această friptură de antricot cu os este acoperită cu usturoi și ierburi si este cina perfectă pentru o seara cu prietenii si familia.
PORTII: 12
TIMP DE GATIRE: 1 ORĂ 40 MINUTE
DIFICULTATE: SIMPLA
Antricot cu Os Black Angus Fergus Farm
20 de crenguțe de cimbru proaspăt
Frunze de rozmarin proaspat
12-14 căței de usturoi
1 ceapa rosie
4 linguri de ulei de măsline extravirgin
150g unt nesărat, tăiat în bucăți
Antricot Black Angus 3-4 kg, cu os
1kg de cartofi
Sare și piper după gust
Sos de hrean* optional
1. Preîncălziți cuptorul la 450°.
2. Se condimentează bine friptura pe toate părțile cu sare și piper și se așază într-o tavă pentru cuptor.
3. Adăugați cimbrul, rozmarinul, cățeii de usturoi, ceapa feliata, 3 linguri de ulei de măsline, untul, sarea și piperul într-un robot de bucătărie și pulsati la viteză mare până când se omogenizeaza și se obține o pastă groasă.
4. Adăugați pasta de ierburi la friptura de antricot cu ochiul în sus și aplicați-o pe toate părțile fripturii.
5. Coaceți la 220° timp de 30 de minute, apoi reduceți focul la 160° și gătiți timp de 80-90 de minute pentru o temperatură internă de la rare la medium-rare.
6. Cu aproximativ 45 de minute inainte de a scoate friptura, adăugați cartofii într-un bol și amestecați-i cu 2 linguri de ulei de măsline, sare și piper, apoi adăugați-i în tigaia cu friptura de costiță și gătiți timp de 40-45 de minute.
7. Scoateți friptura de costiță și cartofii din tigaie și lăsați friptura să se odihnească în tigaie timp de 10-15 minute.
8. Se taie în felii și se servește.
ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER
și primești
10% REDUCERE
LA PRIMA COMANDĂ
*vei primi un cod de voucher pe mail, după abonare.
*această promoție nu este cumulabilă cu alte promoții în curs.