FRIPTURA TOMAHAWK - Fergus Farm

FRIPTURA TOMAHAWK

PORTII: 2

TIMP DE GATIRE: 45 MINUTE

DIFICULTATE: SIMPLA

INGREDIENTE:

Taietura Tomahawk Black Angus Fergus Farm

Sare

Piper

Sos de Unt

8 linguri de unt sărat la temperatura camerei

2 lingurițe de usturoi tocat mărunt

2 lingurițe de pătrunjel tocat mărunt

1 linguriță de rozmarin tocat mărunt

1 linguriță de sare

1 linguriță de piper negru

1 linguriță de sos Worcestershire

METODA:

Încălziți un grătar în aer liber la foc maxim. Preîncălziți cuptorul electric la 190 de grade.

Se condimentează carnea generos cu sare și piper. Folosiți aproximativ 1 linguriță de sare și piper pentru fiecare kilogram de friptură. Încingeți partea superioară, inferioară și toate părțile laterale. Folosiți o cantitate generoasă de sare, deoarece tomahawk este o friptură groasă.

Prăjiți friptura timp de 3 până la 4 minute pe fiecare parte, lăsând flăcările să atinga părțile laterale. Veți ști că friptura este gata să o întoarceți când se desprinde ușor de pe grătar.

Transferați friptura pe o foaie de copt . Coaceți în cuptorul preîncălzit până când friptura atinge o temperatură internă de 130 de grade. Acest lucru va dura aproximativ 30 de minute, dar folosiți un termometru pentru carne pentru precizie.

Lăsați să se odihnească 5-10 minute. Puneți cu lingura 1-2 linguri din sosul de unt  pe friptură.

Sos de unt

Într-un bol, combinați untul, usturoiul, pătrunjelul, rozmarinul, sarea, piperul și sosul Worcestershire.

ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER
și primești
10% REDUCERE
LA PRIMA COMANDĂ

*vei primi un cod de voucher pe mail, după abonare.
*această promoție nu este cumulabilă cu alte promoții în curs.