PORTII: 2
TIMP DE GATIRE: 45 MINUTE
DIFICULTATE: SIMPLA
Taietura Tomahawk Black Angus Fergus Farm
Sare
Piper
Sos de Unt
8 linguri de unt sărat la temperatura camerei
2 lingurițe de usturoi tocat mărunt
2 lingurițe de pătrunjel tocat mărunt
1 linguriță de rozmarin tocat mărunt
1 linguriță de sare
1 linguriță de piper negru
1 linguriță de sos Worcestershire
Încălziți un grătar în aer liber la foc maxim. Preîncălziți cuptorul electric la 190 de grade.
Se condimentează carnea generos cu sare și piper. Folosiți aproximativ 1 linguriță de sare și piper pentru fiecare kilogram de friptură. Încingeți partea superioară, inferioară și toate părțile laterale. Folosiți o cantitate generoasă de sare, deoarece tomahawk este o friptură groasă.
Prăjiți friptura timp de 3 până la 4 minute pe fiecare parte, lăsând flăcările să atinga părțile laterale. Veți ști că friptura este gata să o întoarceți când se desprinde ușor de pe grătar.
Transferați friptura pe o foaie de copt . Coaceți în cuptorul preîncălzit până când friptura atinge o temperatură internă de 130 de grade. Acest lucru va dura aproximativ 30 de minute, dar folosiți un termometru pentru carne pentru precizie.
Lăsați să se odihnească 5-10 minute. Puneți cu lingura 1-2 linguri din sosul de unt pe friptură.
Sos de unt
Într-un bol, combinați untul, usturoiul, pătrunjelul, rozmarinul, sarea, piperul și sosul Worcestershire.
ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER
și primești
10% REDUCERE
LA PRIMA COMANDĂ
*vei primi un cod de voucher pe mail, după abonare.
*această promoție nu este cumulabilă cu alte promoții în curs.