PORTII: 4
TIMP DE GATIRE: 50 MINUTE
DIFICULTATE: SIMPLA
1 x Tenderloin Black Angus Fergus Farm
Sare
Rozmarin
Un cub de Unt
Piper negru
Ulei de măsline
Puree de cartofi:
1 kg de cartofi
180 g unt cu 82% grasime
150 ml lapte fierbinte
1. Cartofii curatati si taiati se spala in apa rece si se pun pe foc intr-o cratita incapatoare. Se adauga si o lingurita buna de sare la 1 kg de cartofi. Se lasa la fiert la foc mediu, sub capac, pana ce furculita intra usor in ei.
2. Luați o bucata de muschi file Black Angus. Porniți grătarul sau încălziți tigaia pentru grătar. Scoateți acum friptura și legați-o cu sfoară pentru a o păstra în formă bună în timp ce o gătiți. Asezonați cu sare pe ambele părți. Rumeniți-o nu mai mult de 3-4 minute pe fiecare parte. Luați puțin rozmarin și puneți-l pe friptură pentru a absorbi gustul și aroma condimentului.
3. Adăugați un cub de unt pentru a se topi pe fileul suculent. Puneți un capac metalic deasupra pentru a păstra tot gustul și mirosul plăcut înăuntru. Îndepărtați capacul și rumeniți carnea pe laterale. Nu o gătiți prea mult. Asezonați cu încă puțină sare și piper.
4. Dupa ce sunt fierti, scurgeti cartofii si asezati-i intr-o oala incapatoare. Cartofii trebuie zdrobiti bine, folosind o presa manuala, avand grija sa nu lasati bucatele mari prin piure. Untul se adauga bucatele si se omogenizeaza. Apoi, incepeti sa adaugati si laptele cald. Treceti la baterea piureului cu un tel. Se gusta pentru asezonarea finala cu sare.
ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER
și primești
10% REDUCERE
LA PRIMA COMANDĂ
*vei primi un cod de voucher pe mail, după abonare.
*această promoție nu este cumulabilă cu alte promoții în curs.