TOCANITA OSSOBUCO - Fergus Farm

TOCANITA OSSOBUCO

PORTII: 3

TIMP DE GATIRE: 2HR 10 MIN

DIFICULTATE: MEDIE

INGREDIENTE:

Ossobuco

1 ceapă

1 morcov

1 țelină

3 căței de usturoi

2-3 linguri de ulei de măsline

3 x Capac Black Angus Fergus Farm 300g

Sare, după gust

Piper negru, după gust

800 g roșii din conservă, tăiate mărunt

2 linguri de pastă de tomate

250 ml de supa de oase de vita sau pui

250 ml de vin alb

1½ linguriță de cimbru

2 frunze de dafin

Gremolata – condiment de ierburi

1 buchet de pătrunjel

1 lămâie

1 cățel de usturoi

sare, după gust

INSTRUCȚIUNI:

Pregătiți Ossobuco

Decojiți ceapa și usturoiul. Tăiați ceapa în jumătăți de inele și usturoiul în felii subțiri. Curățați și decojiți morcovii, tăiați-i pe lungime și tăiați-i în bucăți de cca. 2 cm lungime. Curățați țelina și tăiați-o pe diagonală în bucăți de aprox. cm grosime.

Se spală bine feliile de mușchiuleț de vită și se usucă. Se condimentează cu sare și piper.Se încinge uleiul într-o tavă de prăjit. Prăjiți feliile de mușchiuleț de vită pe fiecare parte până devin aurii și scoateți-le.

Carnea se dă deoparte. Puneți ceapa și usturoiul pe foc. Aprox. se sotează timp de 1 minut la foc mediu. Adăugați morcovii și țelina și sotați-le timp de aproximativ 5-8 minute până se înmoaie. Adăugați pasta de roșii, passata de roșii, cimbrul și frunzele de dafin.

Adaugati vinul. Turnați supa de vita sau pui, amestecați totul bine și lăsați să fiarbă acoperit timp de aproximativ 3-5 minute. La final, așezați feliile de mușchiuleț peste legume. Aduceți la fierbere, reduceți focul la minim și lăsați să fiarbă acoperit timp de 1,5-2 ore.

Se prepară Gremolata

Tocați fin usturoiul și pătrunjelul. Spalati bine lămâia sub apă caldă. Folosiți o răzătoare fină pentru a rade coaja.

Într-un castron mic, amestecați pătrunjelul și usturoiul tocat cu amestecați în coaja de lămâie. Acoperiți cu folie alimentară și lăsați să stea timp de 20 de minute.

La sfârșitul timpului de fierbere, se condimentează carnea de vită cu sare și piper după gust și se scoate carnea din tava de friptură.

Osobuco poate fi servit cu cartofi, orez sau spaghete.

ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER
și primești
10% REDUCERE
LA PRIMA COMANDĂ

*vei primi un cod de voucher pe mail, după abonare.
*această promoție nu este cumulabilă cu alte promoții în curs.