VRABIOARA CU SOS DE UNT CU USTUROI - Fergus Farm

VRABIOARA CU SOS DE UNT CU USTUROI

PORTII: 4

TIMP DE GATIRE: 25 MINUTE

DIFICULTATE: SIMPLA

INGREDIENTE:

1 kg Vrabioara Black Angus Fergus Farm

sare și piper după gust

1 lingură de ulei de măsline

4 linguri de unt înmuiat

1/2 linguriță de usturoi tocat mărunt

1 lingură de ierburi proaspete tocate mărunt, cum ar fi cimbru, pătrunjel sau arpagic, plus mai mult pentru garnitură

METODA:

Se usucă fiecare bucata de vrabioara cu un prosop de hârtie. Încălziți o tigaie mare din fontă sau o altă tigaie grea la foc mediu-mare. Turnați apoi uleiul de măsline în tigaie. Se condimentează fripturile pe ambele părți cu sare și piper.

Așezați fripturile într-un singur strat în tigaie. Gătiți-le timp de 4-5 minute pe fiecare parte sau până se rumenesc. Folosiți un termometru pentru a găti friptura până la gradul de coacere dorit. Recomandam gătitul la mediu, care este de 60 grade C.

În timp ce friptura se gătește, puneți untul într-un bol împreună cu usturoiul, ierburile, sarea și piperul. Se amestecă pentru a se combina.

Lăsați friptura să se odihnească timp de cel puțin 5 minute dupa ce e luata de pe foc. Puneți o lingură de unt deasupra fiecărei bucati. Feliați friptura. Se ornează cu ierburi proaspete suplimentare, dacă se dorește, apoi se servește.

ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER
și primești
10% REDUCERE
LA PRIMA COMANDĂ

*vei primi un cod de voucher pe mail, după abonare.
*această promoție nu este cumulabilă cu alte promoții în curs.