PORTII: 4
TIMP DE GATIRE: 25 MINUTE
DIFICULTATE: SIMPLA
1 kg Vrabioara Black Angus Fergus Farm
sare și piper după gust
1 lingură de ulei de măsline
4 linguri de unt înmuiat
1/2 linguriță de usturoi tocat mărunt
1 lingură de ierburi proaspete tocate mărunt, cum ar fi cimbru, pătrunjel sau arpagic, plus mai mult pentru garnitură
Se usucă fiecare bucata de vrabioara cu un prosop de hârtie. Încălziți o tigaie mare din fontă sau o altă tigaie grea la foc mediu-mare. Turnați apoi uleiul de măsline în tigaie. Se condimentează fripturile pe ambele părți cu sare și piper.
Așezați fripturile într-un singur strat în tigaie. Gătiți-le timp de 4-5 minute pe fiecare parte sau până se rumenesc. Folosiți un termometru pentru a găti friptura până la gradul de coacere dorit. Recomandam gătitul la mediu, care este de 60 grade C.
În timp ce friptura se gătește, puneți untul într-un bol împreună cu usturoiul, ierburile, sarea și piperul. Se amestecă pentru a se combina.
Lăsați friptura să se odihnească timp de cel puțin 5 minute dupa ce e luata de pe foc. Puneți o lingură de unt deasupra fiecărei bucati. Feliați friptura. Se ornează cu ierburi proaspete suplimentare, dacă se dorește, apoi se servește.
ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER
și primești
10% REDUCERE
LA PRIMA COMANDĂ
*vei primi un cod de voucher pe mail, după abonare.
*această promoție nu este cumulabilă cu alte promoții în curs.