Tomahawk
Tomahawk
145lei/kg
159.00 lei/bucată
Disponibil pentru precomandă
Descriere
Friptura tomahawk este, în esență, o friptură de vită ribeye, tăiată în asa fel incat cel puțin cinci centimetri de os din coasta e lăsat intact. “Franzelarea” înseamnă tăierea carnii și grăsimii de pe os până in punctul în care acesta arată ca un mâner.
Aceasta tehnica ofera fripturii aroma sa caracteristică și aspectul unic, care seamănă cu un topor tomahawk al nativilor americani (de unde și numele). De asemenea, poate fi denumită “cotlet tomahawk” sau “cote du boeuf”.
Livrare
- Comenzile plasate online se vor expedia în decurs de 3 până la 5 zile lucrătoare.
- Livrăm doar pe teritoriul României. Vă invităm să treceți pe la magazinul fermei, în Județul Neamț, pentru a beneficia de un discount de la 10% la toate produsele!
- Produsele vor fi livrate prin curierat rapid, în cutii frigorifice returnabile curierului în momentul primirii ori, pe timpul iernii, in pungi frigorifice speciale pentru transportul carnii.
- Comenzile cu valoare peste 1000 LEI au transport gratuit.
Informații Adiționale
- Acest produs are greutate variabilă iar gramajul si pretul exact se vor stabili ulterior plasarii comenzii cu unul dintre operatorii nostri, pe cale telefonica.
- Acest produs este maturat in camera de maturare dry-age timp de 21 zile, cu exceptia perioadelor cu stoc limitat.
- Produsele sunt 100% naturale, fară conservanți, fară aditivi, fară amelioratori.
- Mod ambalare – vid.
- Produsele se livrează refrigerate.
- A se păstra intre 0° și 4°C. Produs refrigerat ambalat în atmosferă protectoare.
Recomandări de gătire
Atunci când este gatita, grăsimea intramusculară din friptura tomahawk se combină cu enzimele eliberate de osul din coasta pentru a da un gust dulce și bogat și o textura de unt, care se topește în gură.
Tomahawk este tăiat în funcție de grosimea osului coastei și are în general o grosime de aproximativ 5 cm, cântărind în mod obișnuit între 850g si 1.3 kg.
În timp ce unele persoane aleg să pregateasca tomahawk-ul la cuptor datorită dimensiunilor sale, gatitul pe grătar este considerat în general cea mai bună metodă.
Înainte de a începe, asigurati-va ca lăsați friptura să ajungă la temperatura camerei. Acest lucru va face carnea se se găteasca uniform.
Condimentati generos friptura cu sare. Din cauza grosimii acesteia, asigurați-vă că acoperiți toate părțile cu o cantitate sănătoasă. Acest lucru trebuie făcut înainte de a pune carnea pe grătar.
Taiati friptura felii si serviti-o langa un Cabernet Sauvignon, sau , daca preferati un vin mai light, Pinot Noir este o potrivire la fel de buna.
Ferma
Pașunile dintre munți...
Când vine vorba de Black Angus, nici-un aspect nu e lăsat la voia întâmplării. Pentru a obține o carne de calitate, cu un grad de marmorare ridicat și o frăgezime aparte, ne asigurăm că fiecare pas din procesul de creștere este făcut corect. Astfel, colaborăm cu un medic nutriționist pentru a crea rețete personalizate cu procentaje prestabilite de plante și boabe de porumb tocate, fân, lucernă, siloz, făină și vitamine. Apoi, introducem zilnic datele rețetelor în calculatorul FNC, care aduce ingredientele din silozuri și prepară rețeta întocmai.